Dana 25. travnja 2019. godine održan je Festival matematike u Varaždinu u organizaciji Varaždinske županije i Centra izvrsnosti iz matematike Varaždin s ciljem promicanja i popularizacije matematike, poticanja logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti.

Festival je uključivao ekipno i pojedinačno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola, prezentaciju učeničkih školskih projekata i istraživačkih radova, izložbu bilježnica, plakata i modela, kreativne matematičke radionice, prezentaciju i kreativne radionice Centara izvrsnosti iz kemije, fizike i informatike te predavanja za mentore.

Prijavilo se više od tisuću učenika među kojima su bili naši učenici Mislav Perić(4.b), Karlo Gjogolović (4.b)  Matej Blašković (3.a) i Tibor Kakuk  (2.a ) koji su u ekipnom dijelu natjecanja ostvarili izvrsno 2. mjesto od ukupno 34 ekipa srednjih škola čime su postigli do sada najbolji rezultat u Varaždinu. Svaki naš učenik osvojio je po dvije medalje na Festivalu matematike!
U pojedinačnom dijelu natjecanja učenici (koji su ujedno i članovi ekipe) Tibor Kakuk (2.a), Matej Blašković (3.a) i Mislav Perić (4.b) osvojili su 2. mjesto, svaki u svojoj kategoriji, a učenik Karlo Gjogolović (4.b) osvojio je 3. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama Sanji Grabusin, Lidiji Božić i Vandi Louč na odličnim rezultatima!

Autor: Aktiv matematike i informatike