I ove godine imali smo natjecatelje na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke i Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi.

Ana i Jana

Temeljem rezultata učenika na ovogodišnjem Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici kao i na državnom Natjecanju iz informatike (kategorija Primjena algoritama SŠ) učenice Ana Đimoti, 2. a, i Jana Dvoraček, 2. b, pozvane su na  2. Hrvatsku informatičku olimpijadu za djevojke (HIOD) koja se održala na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu 25. travnja 2024. Nakon 4 sata rješavanja 4 problemska zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima Python i C/C++ Jana je zauzela 18. mjesto, a Ana izvrsno 7.

AnaJana

Ostvarenim rezultatima na ovogodišnjem Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici kao i na državnom Natjecanju iz informatike (kategorija Primjena algoritama SŠ) Leon Mamić, 3. b, izborio je plasman na 30. Hrvatsku informatičku olimpijadu (HIO) koja se održala na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu 28. travnja 2024. Najuspješniji su učenici srednjih škola tijekom 5 sati natjecanja rješavali 4 problemska zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima Python i C/C++, a Leon je u konačnici zauzeo 17. mjesto.

Leon

Inače, Hrvatska informatička olimpijada i Hrvatska informatička olimpijada za djevojke, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, najprestižnija su i najznačajnija godišnja informatička natjecanja učenika srednjih škola Republike Hrvatske, koja se odvijaju po uzoru i u skladu s pravilima međunarodnih informatičkih natjecanja.

Leon

Čestitke Ani, Jani i Leonu na ostvarenim rezultatima. 
 

Tekst i fotografije: Sanja Grabusin, prof.