EKIPNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Dana 12. travnja 2019. godine šestero naših učenika u pratnji profesorica Magdalene Srdarević i Vande Louč sudjelovalo je na ekipnom natjecanju iz matematike Mathema u Koprivnici u organizaciji Udruge mladih koprivničkih matematičara.

Cilja natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike u timskom radu. Sudjelovalo je više od tisuću učenika osnovnih i srednjih škola iz Čakovca, Zagreba, Zaboka, Koprivnice, Jastrebarskog, Virovitice, Nove Gradiške, Osijeka, Bjelovara, Varaždina, Daruvara, Belog Manastira, Petrinje i Požege.

Naša škola nastavila je tradiciju odličnih rezultata postignutih prošlih godina kada su naši učenici osvojili prvo i drugo mjesto, odnosno drugo i treće mjesto godinu prije.

Ekipa prvih razreda u sastavu Dora Špoler (1. b), Marin Grbeš (1. b) i Mia Zekić (1. a) pod mentorstvom profesorica Magdalene Srdarević i Lidije Božić osvojila je 2. mjesto u svojoj kategoriji u konkurenciji 44 ekipa prvih razreda srednjih škola.

Ekipa drugih razreda u sastavu Ivan Zeba (2. b), Šimun Banović (2. b) i Tibor Kakuk (2. a) pod mentorstvom profesorica Magdalene Srdarević i Vande Louč osvojila je 6. mjesto u svojoj kategoriji, u konkurenciji 36 ekipa drugih razreda srednjih škola, s napomenom da je čak prvih sedam ekipa unutar 5 bodova.

Učenicima je to prilika za druženje, stvaranje novih poznanstava, stjecanje iskustva na natjecanjima i rješavanje zadataka kroz timski rad.

Možemo zaključiti da je tradicija odličnih rezultata postignutih u Koprivnici nastavljena i ove godine te zbog toga možemo biti ponosni na naše učenike i mentore.
 

Autor: Aktiv matematike i informatike