MathOS cup – sekcija programiranje – finalni krug

U petak 10. svibnja 2024. održan je drugi, finalni krug timskog natjecanja MathOS cup 2024, kojeg uz Fakultet primijenjene matematike i informatike u Osijeku organiziraju, III. gimnazija Osijek i Gimnazija Požega, uz podršku Udruge matematičara Osijek.

U sekciji programiranja, u prvom krugu natjecao se 51 tim iz cijele Hrvatske, dok je u finalnom krugu sudjelovalo 24 tima s ukupno 71 učenikom. Prva dva mjesta u sekciji programiranja zauzeli su timovi XV. gimnazije iz Zagreba, pri čemu je tim "MIOC 1.1." završio na prvom mjestu, a "MIOC 2.1." na drugom mjestu, dok je treće mjesto pripalo timu "PGV1" iz Prve gimnazije Varaždin.

1

U finalni krug plasirale su se i tri naše ekipe: GimPoz1 (Ana Đimoti 2. a, Jana Dvoraček 2. b, Marko Budimir 3. a) na 8. mjestu, GimPoz2 (Niko Radić 1. b, Erik Hajpek 4. b, Benjamin Varžak 4. b) na 14. mjestu te GimPoz3 (Matej Miličević 1. b, Petar Starčević 3. a, Vedran Mihić 4. b) na 15. mjestu. Rezultate svih timova možete pogledati na poveznici.

2

Svim sudionicima drugoga kruga MathOS cup-a Fakultet primijenjene matematike i informatike Sveučilišta u Osijeku u okviru bodovanja posebnih postignuća priznaje maksimalni broj bodova za upis na Prijediplomski studij Matematike te Prijediplomski studij Matematike i računarstva. 

3

 

Tekst i fotografije: Dalibor Kovačević, prof.