Od 6. do 10. prosinca 2021. godine u tehničkoj školi u češkom gradu Otrokovice održala se nastavnička mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta Health to Meet You. Na mobilnosti su sudjelovale ravnateljica dr. sc. Vesna Vlašić, profesorica kemije s. Melita Gložinić te profesorica biologije Violeta Katušić.

1

 

Nastavnički je tim imao zadatak kolegama iz Češke, Španjolske, Latvije, Turske i Austrije predstaviti aktivnosti koje su se odvijale u našoj školi od početka ove školske godine. Ovogodišnje su aktivnosti vezane uz temu okoliša. U tu su se temu uklopile radionice iz područja kemije, biologije, građanskog odgoja i obrazovanja kao međupredmetne teme te umjetnosti.

 

3

 

5

 

U kreiranju radionica važna je početna procjena stanja među učenicima i djelatnicima škole. Na samome početku projekta u tu je svrhu provedena swot analiza kako bi se utvrdile prednosti i nedostatci u različitim aspektima zdravlja (mentalno zdravlje, tjelesna aktivnost, zdrava prehrana…). U analizi je sudjelovalo 300 učenika i 30 djelatnika škole.

Radionice su namijenjene prvenstveno učeničkom projektnom timu, ali i svim ostalim zainteresiranim učenicima. Učenici su tako mogli sudjelovati u radionicama Efekt staklenika (kemija, uzroci klimatskim promjena), Vodeni svijet (biologija, mjerenje pH vode) te u foto-natječaju Back to nature! Također, bili smo uključeni i u kolektivnu sadnju stabala „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Radionica Efekt staklenika:

2

 

5

 

Radionica Vodeni svijet:

4

 

7

 

Objava rezultata foto-natječaja:

8

 

9

 

Sve su aktivnosti predstavljene bogatim materijalom u školi domaćina u češkim Otrokovicama.

Gimnazija je u sklopu ovog projekta bila domaćin učeničke mobilnosti u veljači 2020. godine. Tijekom ove školske godine očekujemo učeničke mobilnosti u Latviju i Austriju.

U Češkoj je nastavnički projektni tim pratio nastavu u tehničkoj školi u izvrsno opremljenim laboratorijima.

 

1

 

2

 

6

 

8

 

6

 

Novinarska skupina