Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna su godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, a održavaju se 14., 15. i 16. listopada 2021.

Gimnazija Požega sudjeluje u programu povodom Dana Erasmusa. Na poveznici možete pogledati digitalnu izložbu Erasmus projekata iz cijele Slavonije i Baranje. Projekti Gimnazije također su predstavljeni u knjižici.

https://read.bookcreator.com/j7EKPGA1kPgD53XjGEwPYXcW6182/jD2FToGGQ7yIbUy9CCy0nw

U zajedničkom obilježavanju Dana Erasmusa sudjelovala je čak 31 škola! U ovoj knjižici možete pronaći inspiraciju za projekte i pročitati nešto o učinku Erasmus projekata na učenike i nastavnike.

#ErasmusDays ove godine doživljavaju svoje peto izdanje, a prvi put su održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+.

U Gimnaziji, osim digitalne izložbe, možete pogledati i izložbu uživo! Otvorenje izložbe "Najbolji trenutci Erasmusa u našoj školi" bit će u petak, 15. listopada, u 14:00 sati u školskoj knjižnici. Naglasak je na predstavljanju dvaju aktualnih projekata (Health to Meet You; Tiles - A Cultural Journey from the Past to the Future).

 

Novinarska skupina