Povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom, koji se obilježava 14. veljače, školska knjižnica u suradnji s novinarskom skupinom pokrenula je akciju prikupljanja i darivanja knjiga među učenicima i djelatnicima Gimnazije.

Ideja je bila da učenici i profesori daruju knjige koje su pročitali. Riječ je o dvotjednom volonterskom projektu kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju knjigom među mladim ljudima.

Akcija darivanja knjiga organizirala se u okviru nacionalne kampanje "Čitaj mi!" pod geslom "Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj".

Odazvali su se mnogi učenici i djelatnici. Donijeli su neke od svojih najdražih i najzanimljivijih knjiga.

 

poster

Kada smo ih upitali zašto poklanjaju baš te najdraže, odgovor je bio jednoglasan: "Želimo da se naši vršnjaci upoznaju sa svijetom koji te knjige stvaraju."

Našlo se tu raznih naslova i žanrova, od klasika svjetske književnosti do znanstvene fantastike. Prikupili smo i lijepu kolekciju dječje književnosti (za one koji imaju braću i sestre osnovnoškolskog uzrasta). Slikovnice za vrtićarce bit će preusmjerene dječjim vrtićima. Također, ljubitelji povijesti mogli su pronaći nešto za sebe. Zapravo, mogu još uvijek! Mnogi su se uključili naknadno pa knjige pristižu svakodnevno u knjižnični kutak namijenjen ovome mini-projektu. Dakle, akcija je još uvijek u tijeku! Ukoliko niste posjetili spomenuti kutak, dođite u školsku knjižnicu i provjerite! Možda se iznenadite jer…nikada ne znate kakvu knjigu možete pronaći. Možda baš pronađete svoju novu najdražu knjigu jer...

„knjige su naočale kroz koje gledamo svijet“.

poster

 

poster

poster

poster

Tekst: Ema Mičević-Marušić, 3.e

Fotografije: Ivana Kajinić Čenić, Marija Mrkojević