U konferencijskoj dvorani naše Gimnazije, dana 2. prosinca s početkom u 9:00 sati, održan je 24. Susret maturanata i studenata. Našim maturantima i ostalim učenicima bili su od velike pomoći naši bivši učenici, studenti raznih fakulteta koji su došli iz raznih gradova kako bi im prenijeli dragocjene informacije o svome studiranju.

Ravnateljica prof. Anita Katić održala je pozdravni govor, a sam susret organizirao je Organizacijski odbor u sastavu: Ivo Žanetić, prof., Sanja Grabusin, prof., Nataša Puljašić, prof., Ana Rajner, prof. i Dragan Siluković, prof.

Susret je otvoren predstavljanjem studenata (ime i prezime, godina, vrsta i mjesto studiranja). U uvodnom dijelu studenti su podijelili svoja iskustva polaganja mature.

3

1

2

Studenti ističu da je važno iskoristiti priliku koju nudi naša Gimnazija. Mnogi profesori vode pripreme za maturu iz raznih predmeta, a kako studenti ističu, one su im najviše pomogle u pripremi za maturu. Također potiču maturante na samostalan rad pri vježbanju za državnu maturu.

U nastavku su studenti komentirali organizaciju svojih studija te savjetovali maturante o upisu fakulteta i, kako oni to nazivaju, „preživljavanju“. Bilo je puno individualnih iskustava koji su, nadamo se, potakli naše maturante (i ostale učenike) da dobro promisle o svojim budućim fakultetima.

U sljedećoj tematskoj točki govorilo se o troškovima studentskog života. Bilo je raznih iskustava sa studentskim domovima i stanovima, ispričano je i podosta anegdota koje, kako kažu, ljudi pamte cijeloga života. Savjeti o stipendiji također su bili korisni (državna/privatna stipendija). U razgovoru se istaknulo kako nije naodmet pronaći poneki studentski posao tijekom samog studiranja.

3

3

2

1

3

2

3

 

 

 

 

 

 

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su doprinijeli održavanju 24. Susreta studenata i maturanata.

Tekst: Bruno Last, 3.b

Fotografije: Terezija Tomić, 4.a