Na inicijativu članova debatnog kluba In medias res održala se hvalevrijedna panel-rasprava o važnosti izvannastavnih aktivnosti u radu Gimnazije. Izvannastavne su aktivnosti bogatstvo naše škole, ima ih ukupno 18 i pokrivaju sva područja od jezičnog, društveno-humanističkog, prirodoslovnog do elektrotehnike i računarstva.

19. svibnja 2023. godine u konferencijskoj dvorani Gimnazije održala se panel-rasprava na temu „Uloga i vrijednosti izvannastavnih aktivnosti u radu škole“. Spiritus movens ove izvrsne aktivnosti bio je debatni klub In medias res točnije njegovi članovi predvođeni profesorom Stefanom Bunjevcem.

Panel-rasprava bila je namijenjena ponajprije učenicima 1. razreda, ali i svima onima koji su se željeli dodatno informirati o neformalnim oblicima obrazovanja u našoj školi.

U panel-raspravi sudjelovali su predstavnici svake izvannastavne aktivnosti, a raspravu je moderirala učenica i članica kluba Terezija Tomić.

Izvannastavne aktivnosti i njihovi predstavnici koji su sudjelovali u raspravi:

Astronomska grupa – Jan Čokrlić

Debatni klub – Klara Višaticki

Dramska grupa – Zaharije Matijević

Engleski klub –Terezija Tomić

Grupa „Biolog“ – Leona Matišić

KRUG – Margareta Jakobović

Literarna grupa Gim – Andrija Perić

Medijsko - novinarska družina – Mia Marinović

Mladi knjižničari – Marta Alaber

Muzeološka grupa – Jan Čokrlić

Robotika – Vedran Mihić

Školski športski klub – Valentina Sesar

Školski zbor – Marta Čiko

EPAS – Nikola Krijan

 

Panel-rasprava bila je zamišljena tako da se svaki predstavnik osvrne na izvannastavnu aktivnost koju pohađa, ukratko ju predstavi i opiše te izdvoji pozitivne vrijednosti i vještine koje se stječu kroz sudjelovanje.

Publika je u svakom trenutku mogla postavljati pitanja. Raspravu je bila popraćena bogatom prezentacijom koju je izradio učenik i član kluba Kristian Pažin.

Moglo se tu čuti zanimljivih dogodovština (druženja, izleti, projekti, putovanja) koje osim pozitivnih vrijednosti i vještina također doprinose zanimljivosti pojedine izvannastavne aktivnosti. Nakon svega što smo čuli, može se zaključiti da i te kako vrijedi ostajati 8. sat jednom tjedno jer se i to malo uloženog vremena višestruko isplati.

Na kraju rasprave svaki je sudionik dobio zahvalnicu za sudjelovanje. Zahvalnicu je osmislila jedna od glavnih kreativnih učeničkih snaga Terezija Tomić koja je i u ovoj raspravi imala višestruku ulogu. Sudionicima je zahvalnice uručila učenica i članica kluba Sara Križanović.

 

Medijsko-novinarska skupina