Poštovani i dragi maturanti,

naraštaj ste koji, nažalost, završava školovanje u nenormalnim uvjetima, prikraćeni za uobičajenu dodatnu podršku uživo u školi u pripremanju ispita državne mature, kao i vesela oproštajna druženja s vršnjacima. Razumljiva je Vaša frustracija time, kao i moguća ljutnja zbog pohađanja nastave u popodnevnoj smjeni. Odluku o tome donijela sam nakon pomnog vaganja argumenata za i protiv, u skladu sa svojim najboljim znanjem i uvjerenjem kako je u ovim danima najvažnije maksimalno smanjiti rizike od zaraze koja Vas može „udaljiti“ iz redovnog ritma polaganja državne mature i poremetiti vam važne životne planove. Više nego u prethodnom razdoblju, sada za Vas u školi vrijedi

misli na sebe i druge, nosi zaštitnu masku preko nosa i usta, redovito dezinficiraj ruke, prozračuj zatvorene prostore i zadržavaj preporučenu međusobnu fizičku udaljenost!

Jedino tako svatko od Vas može reći kako je učinio sve što je u njegovoj moći kako bi izbjegao da se on ili netko od njegovih najboljih prijatelja zarazi i ne može zdrav pristupiti ljetnom roku mature. Vesela druženja maturanata, nažalost, ove su godine prevelik rizik pa Vas molim i pozivam na odgovorno ponašanje za Vašu osobnu dobrobit i dobrobit Vaših vršnjaka, kako biste se svi u „staro“ normalno vratili nakon uspješno položene mature i upisanog željenog studija, bez teških fizičkih i psihičkih ozljeda!

Sretno! 

 

Ravnateljica

dr. sc. Vesna Vlašić