U petak, 9. 2. 2024. ugostili smo predavače i stručne savjetnike sa Sveučilišta Algebra sa zanimljivim temama vezanim za poslove budućnosti. Predavanje je održano učenicima trećih razreda.

Milan Dukić održao je predavanje “Pripreme za poslove budućnosti”. Tom prilikom upoznao je učenike s tehnologijama koje će oblikovati našu budućnost (3D printeri, autonomna vozila, egzoskeleti, Internet stvari, dronovi, virtualna stvarnost, umjetna inteligencija…) i pojasnio im kako nove tehnologije utječu na promjenu potražnje na tržištu rada. Na primjeru konkretnih zanimanja učenici su pokušali odgonetnuti radi li se o zanimanjima današnjice ili budućnosti (inženjer računalnog vida, specijalist za kibernetičku sigurnost, inženjer obrade prirodnog jezika, analitičar za gene zaposlenika, podatkovni znanstvenik, specijalist za AI i strojno učenje, genetski dizajner, IoT inženjer, Blockchain specijalist…).

poslovi

Ružica Krpan učenicima je približila tehnologije i digitalne alate koji će oblikovati našu budućnost s temom “Digitalni marketing kao posao budućnosti”. Pojasnila im je kako utječu na promjenu potražnje na tržištu rada u području najkreativnijeg smjera ekonomije – marketinga 21. stoljeća. Učenici su iz provjerenih izvora saznali koja su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj i koji nas studiji mogu adekvatno pripremiti za poslove budućnosti u području digitalnog marketinga.

marketing

Pozvali su učenike da se pridruže besplatnim radionicama koje organiziraju u vrijeme zimskih praznika, 22. i 23.  2. 2024. s temama etičkog hakiranja, razvoja računalnih igara, izrade mobilnih aplikacija, digitalnog marketinga, tv video produkcije i 3D modeliranja. 

Predavanje je organizirao profesor Hrvoje Humski.