Na robotičarsko natjecanje koristeći Fischer tehnologiju uključili smo se 2018. godinu. Odabrali smo kategoriju Rescue Line koja se pokazala najzahtjevnijom.

Prve godine dizajnirali smo robota i programirali ga koristeći Fischer tehnologiju. Sljedeće godine krenuli smo s izradom vlastitog robota i programiranjem koristeći Arduino.

Uključivanjem u natjecanje Robocup Junior učenici su radili na dizajnu vlastitog robota. Na RoboCup Junioru 2019. u kategoriji Rescue Line ekipa Gimnazije, Marin Francuz i Luka Margetić, u jednoj od pet vožnji imala je najbolji rezultat. Ove godine sudjelovali smo na Europskom talentu robotike u Varaždinu.

Na natjecanju RoboCup Junior 2019. sudjelovala je i ekipa Udruge: Dino Milevoj i Fran Josipović, a u kategoriji CoSpace ekipa Gimnazije: Filip Jamuljak, Egon Hajpek i Karlo Mroček.

Robot_2robot_žice

 

 

 

 

 

 

 

Zbog epidemiološke situacije u svijetu nismo imali mogućnost odlaska na Europsko natjecanje u Portugal. Naše sljedeće pripreme su za odlazak na natjecanje RoboCup Junior 2020. u Zagreb.
Poslije prvog natjecanja učenici su krenuli s izradom vlastitog robota koji će im omogućiti bolje rezultate na natjecanjima. Za to nam je bio potreban 3D printer, filamenti i dijelovi za robota.

Staza_1Staza_2

Mogućnost za izradu vlastitog robota omogućio nam je Presoflex d.o.o. koji je Udruzi informatičara Požeško-slavonske županije donirao 3D printer. Javljanjem na natječaj s projektom Izradimo vlastitog robota Požeško-slavonske županije nabavljen je dodatak za 3D printer koji nam je omogućio još bolji rad na dizajniranju robota. Hrvatski savez informatičara pomogao nam je oko nabavke dijelova za robota u projektu Modeliranje uz uporabu 3D printera.

Toranj

Za realizaciju svih naših aktivnosti zahvaljujemo Presoflexu d.o.o., Požeško-slavonskoj županiji, Hrvatskom savezu informatičara, Gimnaziji Požega, Jelki Hrnjić i Ivici Kolariću.
Realizacija projekata i uključivanje u natjecanje obavljeno je pod mentorstvom profesorice Ljiljane Miletić.

Autorica:

dr. sc. Ljiljana Miletić