Svjetski dan ljubaznosti obilježava se 13. studenog svake godine.

Zavirimo li malo u povijest, vidjet ćemo da je sve započelo u Tokiju 1998. godine s prvom konferencijom Svjetskog pokreta za ljubaznost. Smisao dana, a i cijeloga mjeseca studenog je činjenje dobrih djela. Dobrota je vrlina koju bismo mogli definirati kao blagonaklono i nesebično pomaganje ljudima i svim živim bićima, no i mnoge druge „definicije“ jednako su tako točne. Što se tiče ljubaznosti, ona u sebi objedinjuje iskrenu brižnost prema drugima! Ima li što ljepše?

S ljubaznošću i dobrotom upoznali smo se u ranom djetinjstvu i od tada ih pronalazimo i prepoznajemo u različitim svakodnevnim djelima ljudi koji nas okružuju. Lijepa riječ, malo dobročinstvo ili možda samo osmijeh upućen drugoj osobi, složit ćete se, prave su dragocjenosti! 

Zasigurno osjećate toplinu oko srca kada čujete da je netko učinio dobro djelo. Zašto je tome tako? Zato što nam se vraća povjerenje u zatomljenu, ali postojeću plemenitost, velikodušnost, brižnost i ljubaznost čitavog čovječanstva!

Pripremili smo zanimljiv interaktivni plakat s mnoštvom ideja, citata, ilustracija i savjeta posvećen Svjetskom danu ljubaznosti. Ovim ga putem želimo podijeliti s vama. Istražite ga!
 

Autori: 

Terezija Tomić i Fran Marijanović (1. a)
Engleski klub