Obilježavanje Dana škole započelo je 9. svibnja 2023. godine. Kao što ste vjerojatno primijetili, to nije neki određeni dan, već više dana, a u utorak je službeno započeo.

Prvo događanje već je izmamilo veliko zanimanje. Maštovito i vrlo kreativno Vijeće učenika predložilo je zamjenu uloga učenika i djelatnika škole. Učenici i učenice na jedan ili dva sata mogli su zamijeniti profesore, knjižničarke, spremačice pa čak i ravnateljicu koju je na jedan dan zamijenila dugogodišnja glasnogovornica i predstavnica naše Gimnazije, Lara Štajdohar. Interes je zaista bio velik, a „novi“ profesori imali su težak zadatak. No u tome su uspjeli te su nas poučili o novim stvarima kroz smijeh, zabavu i opuštenu atmosferu, ali ipak je trebalo malo ozbiljnosti kako bi pokazali svojim profesorima da znaju kada je vrijeme za rad, red i disciplinu. Neki su otišli u toliku ozbiljnost da je dobro što ne mogu upisivati ocjene u e-Dnevnik jer su bili strah i trepet za sve u razredu.

Šalu na stranu, bilo je ovo zaista lijepo iskustvo za sve te se svi toplo nadamo da će se ovo pretvoriti u tradiciju i da ćemo sljedeće godine ponovno imati zamjenu uloga.

Tekst: Filip Odobašić, 1. c

Fotografije: Terezija Tomić, 3. a

Medijsko-novinarska skupina Gimnazije Požega

1

3

2

1

3

1

3

1