ONLINE KONFERENCIJA O POLOŽAJU ŽENA U POLITICI

Povodom Dana žena 8. ožujka, a u okviru projekta EPAS, Gornjogradska gimnazija iz Zagreba organizirala je online konferenciju s temom "Položaj žena u politici".
Na konferenciji je gostovao zastupnik Europskog parlamenta Predrag Matić, koji se na početku predstavio te nas malo više upoznao s položajem žena u politici i situacijom u Parlamentu. Konferenciji su se također pridružile i Maja Pepelko, članica županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije, Martina Vlašić Iljkić, saborska zastupnica SDP-a te Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Plakat Žene u politici

Uz domaćina, Gornjogradsku gimnaziju iz Zagreba, na konferenciji su sudjelovale Ekonomska škola Požega, Gimnazija “Matija Mesić” - Slavonski Brod, Srednja škola Pakrac, Tehnička škola Požega te naša škola. Raspravljalo se o temama poput seksizma u politici te odgovornosti muškaraca u promoviranju jednakosti žena. Također, istaknuta je važnosti aktivnog sudjelovanja mladih u kreiranju političkog života te je stavljen naglasak na  razvijanju potrebnih vještina i kompetencija kako bi se znanja o politici koristila pametno i smisleno.

Konferencija je održana sa svrhom poticanja mladih žena pristupanju politici i političkim aktivnostima te osvješćivanju njihova trenutna položaja kako na lokalnoj razini, tako i na nacionalnoj.