Veliki uspjeh naših učenika!  Županijska smotra LiDraNo održana je 17. ožujka u organizaciji Osnove škole „Dobriša Cesarić“. Ove je godine zbog epidemioloških mjera smotra održana na ponešto drugačiji način.

Novinarski i literarni izraz održani su u virtualnim učionicama putem Google Meeta, a dramski je izraz održan u Gradskom kazalištu Požega i to samo u pojedinačnom izrazu (monolozi).

Naša je Gimnazija imala svoje predstavnike u sva tri izraza. Neki su već nastupali na prijašnjim smotrama i imaju bogato iskustvo, a nekima je ovo bio prvi lidranovski nastup. Bez obzira na sve mjere i ograničenja, naši su učenici bili vrlo uspješni i zadovoljni sudjelovanjem.

Terezija Tomić, učenica 1.a razreda, prvi je put na LiDraNu u kategoriji samostalnog novinarskog rada.

„Iako sam prvi put sudjelovala na smotri LiDraNo, moram priznati da je bilo odlično iskustvo! Uz slušanje radova učenika mogli smo čuti stručni osvrt na svaki rad pojedinačno. Osvrti su stvarno korisni te ih svaka osoba koja planira ići u novinarskome smjeru može iskoristiti. Ovogodišnji su radovi bili odlični i stručni žiri nikako nije pogriješio u odabiru! Nadam se da će se iduće godine i LiDraNo (kao i naši životi) vratiti na „staro normalno“ pa da se uz stručne osvrte i predivne radove družimo i upoznajemo s novim ljudima,“ rekla je Terezija.

 

poster

 

Bianca Gerbec, učenica 3.c razreda, u dramskom se izrazu na LiDraNu već imala prilike okušati u grupnim scenskim izvedbama. I ove je godine predložena za državnu razinu!

„Bilo je puno dobrih izvedbi. Od onih najmlađih pa do onih najstarijih koji su se natjecali u mojoj kategoriji. Organizacija je bila iznimno dobra, ljubaznost ravnateljice i ostalih djelatnika Osnovne škole „Dobriša Cesarić" omogućili su nam da se što bolje i ugodnije osjećamo. Žao mi je što nije bilo grupnih izvedbi, ali zbog cjelokupne situacije shvaćam zašto je tako moralo biti. Svakako se vidimo i sljedeće godine, nadam se s ovakvim dobrim rezultatom,“ rekla je Bianca.

 

poster

 

Od literaraca nismo uspjeli dobiti izjavu, šteta jer su i oni bili jako uspješni. Ramona Bilić (2.), Mihaela Mikić (2.) i Roko Relić (4.) predstavili su se svojim literarnim radovima. Mihaelin i Rokov rad također su predloženi za državnu razinu.

 

poster

 

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na uspješnom predstavljanju škole na županijskoj razini smotre! Iskreno se nadamo da će predloženi radovi biti i pozvani na državnu smotru.

 

RADOVI SA SMOTRE:

Samostalni novinarski rad – Terezija Tomić: Djevojke djevojkama (reportaža), mentorica Marija Mrkojević, prof.

Pojedinačni scenski nastup – Bianca Gerbec: Nemreš pobjeć od nedjelje (monolog), mentorica Duška Galić, prof. – PREDLOŽENO ZA DRŽAVNU RAZINU!

Literarni radovi - Mihaela Mikić: Svjetlost ulične lampe (proza) – PREDLOŽENO ZA DRŽAVNU RAZINU!

Ramona Bilić: Obljetnica broj 8 (proza)

Roko Relić: Oču da ućim Pajton (poezija) – PREDLOŽENO ZA DRŽAVNU RAZINU!

Roko Relić: Hey, Ho, Lets Go (poezija), mentor literarnih radova Zoran Jekić, prof.

 

Novinarska skupina