Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, učenici 4.c i 4.d razreda Izborne nastave iz povijesti i geografije sa svojim su profesoricama Sanjom Musil i Majom Regić Budimir imali priliku saznati o događajima Domovinskoga rata iz prve ruke.

1

U petak 17. studenog 2023. godine učenike su posjetili umirovljeni dragovoljci Domovinskog rata Marijan Križanović i Željko Miškulin koji su im ispričali kako je to biti dragovoljac u Domovinskome ratu. Učenici su saznali o bojištima na kojima su oni sudjelovali, ozljedama koje su zadobili, ali i toj sreći i punini koju su osjetili u srcu kada su oslobodili Lijepu našu.  Njihov put nije bio lak, u rat su ušli mladi, a vrlo brzo zadobili prve ozljede. Bez obzira na sve, da mogu vratiti vrijeme, opet bi učinili isto i borili se za Hrvatsku!

1

2

Na kraju predavanja, zajednički su odali počast žrtvama Domovinskog rata ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade, a naši dragovoljci poručili su nam da nikada ne smijemo zaboraviti Hrvatsku i krv kojom je ona stvorena. Zapamtimo, žrtava se trebamo prisjećati cijelu godinu, a ne samo danas jer svi smo mi Vukovar!

Tekst: Helena Starčević, 4.c

Fotografije: Sanja Musil, prof.

3

3