Društvo za edukaciju van okvira

Misija Društva za edukaciju van okvira(skraćeno Društvo EVO) je edukacija svih dobnih skupina u području kritičkog načina razmišljanja te promicanje slobode misli, mišljenja i izražavanja. Članovi Društva okupljeni su oko zajedničkog iskustva rada u znanstvenom istraživanju i obrazovanju mladih, koji uz stremljenje vlastitoj profesionalnoj izvrsnosti njeguju i odgovornost prema zajednici radeći volonterski na prevladavanju postojećih društvenih izazova. Namjera Društva EVO je stvaranje mreže stručnjaka u Hrvatskoj i inozemstvu zainteresiranih da se kroz sinergiju postojećih i razvoj novih projekata aktivno suprotstavljaju postojećim negativnim trendovima u društvu, a posebice obrazovanju. Projekti na kojima Društvo EVO trenutno radi usmjereni su ka poboljšanju znanstvene pismenosti, komunikacije i kulture.

Park prirode Papuk

Brdsko-planinsko područje koje se prostire na području Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Njegovu površinu veličine 336 km² obilježava geološka i biološka raznolikost te vrijedna kulturno-povijesna baština zbog čega je postao član Europske i Svjetske mreže Geoparkova, a time prvi i jedini Geopark u Hrvatskoj pod zaštitom UNESCO-a. Velika, naselje na južnim obroncima Papuka predstavlja glavnu polazišnu točku za planinu Papuk iz Požeško-slavonske županije. Nalazi se 12 km sjeverno od Požege na nadmorskoj visini od 273 m i dio je Parka prirode i Geoparka Papuk. Iznad Velike izdiže se stari Velički grad, a uz nju prolazi rijeka Veličanka.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije je javnozdravstvena ustanova koja obavlja javnozdravstvenu djelatnost sukladno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i Nacionalnoj strategiji razvitka zdravstva Republike Hrvatske

Glazbena škola Požega

Glazbena škola Požega od 1999./2000. školske godine izvodi nastavni plan i programa srednje glazbene škole po nastavnom planu i programu za zanimanja glazbenik glasovirač, gitarist, flautist, klarinetist, saksofonist, trubač, trombonist,  kornist, udaraljkaš, solo-pjevač i glazbenik teorijskog smjera, a od 2001./2002. školske godine dodani su programi za orgulje, tambure, harmoniku i tubu.