"Lektira na mreži" novi je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara namijenjen učenicima, školskim knjižničarima i profesorima hrvatskoga jezika srednjih škola. Projekt se prvi puta provodi u školskoj godini 2020./2021.

Mreža čitanja – kviz u znanju i kreativnosti manifestacija je koja slavi knjigu, čitanost i načitanost, knjižnice i obrazovanje, promiče istraživački rad, timski rad, ali i individualni napor. Projekt je Hrvatske mreže školskih knjižničara koji su pokrenuli knjižničari Međimurske županije pod nazivom "Čitanjem do zvijezda", a namijenjen je učenicima viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola.

Projekt svoje novo ime "Mreža čitanja" dobiva 1. listopada 2020. odlukom Upravnog odbora Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Tulum s(l)ova zajednički je projekt OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, Hrvatske udruge školskih knjižničara i Hrvatske mreže školskih knjižničara u koji su uključene i ostale osnovne i srednje škole u Hrvatskoj sa svrhom poticanja čitanja iz užitka.